Kimi ni Todoke Filmi-Live Action Nasıl?

kuklayazar.blogspot.com

Künyesi:
Tür: Romantik,Dram, Komedi
Yapım: Japonya/2010
IMDB Puanı: 7.3

Konusu: Sawako Kuronuma, Halkadaki Sadako'ya benzerliği yüzünden sınıf arkadaşları tarafından sürekli "Sadako" olarak çağırılan bir kızdır. Aslında pek öyle olduğu söylenemez, dış görünüşü yüzünden herkes ondan korkmakta ve yanlış anlamaktadır. Etrafta Sawako'nun ruhları görebildiği ve birçok kişiyi lanetleyebildiği dedikoduları yayılmaya başlamıştır. Ama okulun popülerlerinden biri olan Kazehaya'nın onunla konuşmaya başlamasıyla her şey değişir. Sawako, kendini yeni bir dünyada bulur ve birçok arkadaş edinmeye, değişik kişilerle konuşmaya çalışır.
Bu arada da yavaşça ama kesinlikle Sawako ve Kazehaya arasında tatlı bir aşk, tomurcuklanmaya başlar...



kuklayazar.blogspot.com

Not:Aynı adlı animenin live actionudur.

Romantik anime severlerden 10 kişiyi çevirip "En güzel romantik anime hangisi?" sorusunu yöneltsek muhakkak birkaçından Kimi ni Todoke cevabını alırız. Anime yorumunu daha önce yapmıştım(bu yazımı  okuyabilirsiniz).

Kimi ni Todoke animesi ve mangası ağır aksak, kimine göre sıkıcı ilerleyen bir seridir. Hikayeye tam olarak adapte olmak ve kalitesini anlamak uzun bir zaman alır. 

Tavsiye eder miyim?

Anime ve kitaplar filme çevrilirken un ufak edildiği bilinen bir gerçek. Ama bu kadar da yapmasaydınız be kardeşim dediğim bir film izlediğim için çok beğendiğimi söyleyemem. Hikaye bitmiş kalmamış…

Bir insan bir filmi ne kadar beğenmezse işte o kadar beğenmedim. İlla romantik film izleyeceğim diyorsanız Hırçın Sevgilim'i   tercih edebilirsiniz. Kore versiyonunu tabi ki…


Not: Şunu da belirtmek isterim ki, filmini beğenmedim. Animesi efsane.

Tek beğendiğim ise bu opening...




Kimi ni Todoke filmi için  
Hırçın Sevgilim filmi için  


Sevgilerle...












0 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)